Землю накриває магнітна буря. В які дні готуватися

Землю накриває магнітна буря. В які дні готуватися

Уже зовсім скоро, 19 жовтня, існує можливість, що нашу планету накриє магнітна буря. Це викликано появою гігантської плями на поверхні Сонця.

Прогнозується, що ця буря буде пов'язана з магнітною ниткою, що виникла на Сонці, і що може завдати ковзного удару земному магнітному полю. Якщо так станеться, то ми можемо очікувати слабку магнітну бурю G1.

Вже 17 жовтня Земля зазнала впливу магнітної бурі, а 18 та 19 жовтня ми можемо очікувати подальших геомагнітних обурень.

Інформацію про новини переглядайте в нашому каналі Telegram - INKORR

Магнітні бурі - це порушення геомагнітного поля Землі, що мають різну тривалість і інтенсивність. Вони виникають внаслідок потоків заряджених частинок, що викидає Сонце.

Магнітні бурі можуть впливати на роботу зв'язку і викликати різні симптоми у метеозалежних людей, такі як головний біль, запаморочення, нудота, біль у суглобах, втрата сну і втома.

Цього жовтня ми очікуємо кілька магнітних бур. У першій половині місяця активність на Сонці буде низькою, але вже 5 жовтня відбулася найсильніша буря. Її вплив на організм тривав упродовж дня, включно до пізньої ночі, що може викликати різкі зміни настрою та загострення хронічних захворювань у метеозалежних людей.

Також очікується, що з 13 по 15 жовтня та з 23 по 26 числа відбудуться ще дві магнітні бурі, але слабкого характеру.

Читайте також: