Змінює розміри за день кілька разів: показали унікальний орган

Змінює розміри за день кілька разів: показали унікальний орган

16 жовтня світ відзначає Всесвітній день хребта. Цей орган виконує надзвичайно важливі функції, надійно підтримуючи вагу нашого тіла, яка може сягати до 400 кг. Хребет починає формуватися, коли дитина починає стояти на ногах, і продовжує рости до 20 років.

Кількість хребців може варіюватися у різних людей. Людський хребет складається з 33-35 кісток, оскільки куприк може складатися з 4, 5 або 6 хребців.

Упродовж дня довжина хребта може змінюватися, що призводить до коливання зросту людини на 1-2 см. У вертикальному положенні на хребет діє сила тяжіння і вага власного тіла, що робить людину нижчою. Після тренувань з гирею або штангою людина може зменшитися на 3 см. Уночі м'язи розслаблюються, міжхребцеві диски розширюються, і це додає до зросту ще 2 см.

Носіння сумки на плечі може призвести до різних проблем зі спиною, від м'язового спазму до сколіозу. Краще носити сумку в руках, а не на плечі. Вага сумки не повинна перевищувати 3 кг, і її треба розподіляти рівномірно між обома руками.

Травматичні ушкодження різних відділів хребта частіше трапляються у чоловіків, тоді як жінки більш схильні до розвитку остеопорозу, що пов'язано з особливостями їхньої ендокринної системи.

Хвороби внутрішніх органів часто маскуються болями у спині. Неприємні відчуття у паху можуть свідчити про захворювання нирок або органів малого тазу, а болі в грудному відділі хребта можуть сигналізувати про наявність виразки шлунку.

Найкращий спосіб зменшити навантаження на хребет - позбутися від зайвої ваги. Зайві кілограми створюють тиск на хребці і можуть спричинити болі у спині.

Гімнастика для хребта і м'язів спини надзвичайно корисна, зокрема плавання. М'язи активно працюють в умовах води. Достатньо проводити 2-3 години водних процедур на тиждень, щоб отримати бажаний ефект.

Важливо перевіряти стан спини у дітей наприкінці літа. Цим можна запобігти інвалідності і уникнути необхідності в складних лікувальних процедурах.

Нерівномірне розподілення навантаження на спину може призвести до розвитку сколіозу - викривлення хребта. Це може призвести до серйозних проблем з серцем, шлунком, печінкою та здавлення легень. Лікар також повинен перевірити наявність плоскостопості.

Будьте в курсі останніх новин, підписавшись на наш канал новостей у Telegram - INKORR.

Читайте також: