Знайшли кінську вуздечку часів вікінгів

Знайшли кінську вуздечку часів вікінгів

В Норвегії археологи знайшли кінську вуздечку епохи вікінгів, що свідчить про існування високогірних торгових маршрутів. Виявлення цього артефакту на висоті 2000 м над рівнем моря викликало захоплення серед дослідників. Ці знахідки підтверджують те, що гірський перевал Ломсегген був використований для торгівлі та подорожей.

Область, де проводилися археологічні розкопки, належить до Вармінсько-Мазурського воєводства в Польщі. Під час пошукової роботи аматори металошукачі натрапили на перші дві монети. Згодом виявилося, що знайдено 118 срібних динаріїв IX століття, які належать до періоду Людовика Благочестивого. Це досить рідкісна знахідка, оскільки динарії Каролінгів на Сході Європи раніше не виявляли. Історики і археологи не можуть пояснити, як цей скарб потрапив до Польщі.

Артефакти, знайдені після танення льодовиків на гірському перевалі Ломсегген, підтверджують, що ця територія використовувалася давніми норвежцями понад 1200 років тому. Втім, кінська вуздечка є особливим доказом того, що на цих високогірних маршрутах також існували торговельні зв'язки. Дослідження вказують на те, що гірський перевал Ломсегген був важливим вузлом для торгівлі та подорожей в минулому.

Читайте також: