Знешкодили банду рекетирів одного зі "смотрящих"

Знешкодили банду рекетирів одного зі

Служба безпеки в співпраці з Національною поліцією розгромила злочинну групу, яка спровоковувала страх серед мешканців західних областей України.

Угруповання оперувало на Прикарпатті під контролем одного з авторитетних криміналістів, який відповідав за Івано-Франківську область. За даними СБУ, учасникам банди загрожує до 12 років ув'язнення.

Злочинці тероризували місцевих мешканців, вимагали гроші та конфіскували їх приватне майно. Для досягнення цих цілей вони спровоковували конфлікти або спірні ситуації та потім пред'являли "рахунок" за мирне врегулювання проблеми. У випадку відмови потерпілих, бандити використовували насильство та фізичні методи примусу, а також вилучали автомобілі та нерухомість.

За один випадок вимагання, учасники групи могли здобути від 10 до 500 тисяч гривень.

Підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR

Таким чином злочинці намагалися збагатитися за рахунок підприємців та підкорити сусідні регіони України.

У період повної війни бандити почали виглядати як військові або правоохоронці, що беруть участь у активних бойових діях. Вони обіцяли своїм жертвам, що заберуть в них заробітну плату на рахунок заборгованості. Слід зазначити, що ці учасники банди намагалися уникнути служби в армії, отримавши відповідні медичні довідки.

Діяльність цієї групи призводила до загострення злочинної ситуації та негативно впливала на суспільну та політичну обстановку на Прикарпатті.

Роботники СБУ задокументували факт вимагання 150 тисяч гривень у місцевого підприємця. Учасники банди безліч разів погрожували чоловікові, вживали криваві способи, такі як побиття молотком, напади трубою по голові, перебивання ніг, з метою змусити його заплатити гроші.

Правоохоронці затримали двох активних учасників групи під час передачі їм всієї потрібної суми.

Обом підозрюваним оголосили про підозру. Зараз вони знаходяться під вартою.

Служба безпеки спільно з Національною поліцією розгромила потужну злочинну групу, яка протягом понад 10 років тероризувала мешканців Вінницької області. У результаті спецоперації було заарештовано лідера банди, відомого кримінального авторитета під псевдонімом "Комар".

Читайте також: