Знищення корабля «Новочеркаськ»: з'явилося фото руйнувань

Знімок залишків потопленого корабля в Феодосії з'явився в соцмережах

У соцмережах з'явився знімок залишків великого десантного корабля "Новочеркаськ", який був знищений ракетним ударом у тимчасово окупований Феодосії. Фотографія показує причал у порту Феодосії і останки судна.

Стратегічні комунікації та інформаційна безпека повідомили, що російські військові використовували корабель "Новочеркаськ" для перевезення дронів-камікадзе Shahed-136. Вони були на борту судна під час його знищення. Також було зазначено, що ворог використовує десантний корабель для логістики - перекидання військ і техніки між портами Росії і окупованими територіями.

Проєкт 775: корабель "Новочеркаськ" Чорноморського флоту Росії

"Новочеркаськ" (ВДК-46) - це великий десантний корабель проєкту 775, який перебуває на озброєнні Чорноморського флоту Росії. Він призначений для висадки морського десанту на необладнані узбережжя і перекидання військ і вантажів морем. Корабель може транспортувати різні види бронетехніки, включаючи танки.

Атака на корабель "Новочеркаськ" в Феодосії

26 грудня у Феодосії, тимчасово окупованому Кримі, сталися потужні вибухи та пожежа у порту. Місцеві мешканці почули кілька вибухів, побачили сліди диму в небі. Командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що у порту атакували корабель "Новочеркаськ", який перевозив ударні безпілотники "Шахед" з Ірану.