ЗСУ мають частковий успіх на одному з напрямків

ЗСУ мають частковий успіх на одному з напрямків

Українські війська досягли часткового успіху на захід від Вербового на Запоріжжі.

За словами речника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олександра Штупуна, вони просунулися на відстань близько 1 км. Про це було повідомлено під час телемарафону, що транслювався на Gazeta.ua.

За його словами, війська утримують позиції південно-західніше Новоданилівки та Роботиного на Запоріжжі, а також продовжують наступ на Мелітопольському напрямку. В районі західніше Вербового було досягнуто часткового успіху з просуванням на кілометр.

Протягом доби підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" виконали 1332 вогневі завдання. Противник втратив 355 осіб та 22 одиниці військової техніки, включаючи два танки, шість ББМ та сім одиниць автомобільної техніки. Також було знищено три склади боєприпасів ворога різного рівня.

Наразі триває оборона навколо Авдіївського терикону. За словами Штупуна, російське командування просто кидає свої загони "Шторм" та "Шторм Z" вперед, тим самим провокуючи їх загибель.

ЗСУ також здійснюють контрнаступ на Бахмутському напрямку та відбили російські атаки в різних районах, включаючи Авдіївку, Кераміку, Степове, Тоненьке, Північне та Первомайське. Наступальні операції продовжуються у напрямку Мелітополя. Про це повідомлено Інститутом вивчення війни (ISW).

Читайте також: