ЗСУ пояснили, як знищення російських літаків вплинуло на авіаудари РФ

Українські бійці знищили багато російських літаків

З початку лютого українські бійці все частіше збивають російські літаки Су-34 та Су-35. Це призвело до того, що російська піхота, яка веде наступ, отримує меншу підтримку з повітря. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Якщо подивитися на статистику авіаударів, то вже можна стверджувати, що в результаті "сушкопаду", коли наші Повітряні сили знищують російські літаки, перш за все Су-34, за лінією розмежування на території, яку контролює противник, кількість авіаударів російської авіації зменшилася вдвічі протягом останніх 2-3 тижнів", - наголосив Лиховій.

За його словами, середині лютого російські війська здійснювали 50-70 авіаударів на добу, а за останні кілька днів - 15-20 авіаударів.

"Це означає, що росіяни менш використовують керовані авіабомби, а це означає, що їхня піхота має меншу підтримку з повітря в сухопутному наступі", - сказав речник.

Таким чином, результативність дій РФ у штурмових операціях вже менша.

Нагадаємо, російські ВПС виявляють меншу активність після втрати своїх літаків за останні дні, але ці удари продовжуються.

Через багато втрат РФ почала обережніше використовувати літаки на півдні України, що призвело до зниження активності авіації на цій ділянці фронту.

У суботу, 2 березня, українські Повітряні сили в поразили два російські літаки Су-34 та Су-35. 1 березня Генштаб ЗСУ підтвердив збиття ще трьох ворожих винищувачів.

Також українські ПС заявили, що російські ВПС втратили три винищувачі-бомбардувальники Су-34 у п'ятницю, 29 лютого.