Головна

ЗСУ пояснили, навіщо росіяни пригнали до Севастополя десантний корабель

Десантний корабель прибув до Севастополя

Росіяни пригнали до Севастополя великий десантний корабель "Оленегорський горняк", очевидно для ремонту. Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Коментуючи учорашню інформацію від партизанського руху "Атеш" щодо корабля, Плетенчук повідомив, що після пошкоджень судно перебуває у ремонті.

Корабель перебуває зараз у Севастопольській бухті, це ми можемо підтвердити. А щодо його можливої участі у заходах оборони акваторії або інших учбово-бойових заходах, то це він зможе робити навряд. Тому що це дуже відомий нам всім великий десантний корабель 755 проєкту "Оленегорський горняк". Який, звісно, зараз трошки не б/г (небоєготовий), як у нас кажуть у Збройних силах. Тому що він після отриманих минулого сезону пошкоджень перебуває у ремонті. І, скоріш за все, саме з цією метою, з Новоросійську його туди притягнули. Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто", - зазначив Плетенчук.

Він підкреслив, що це вже перевірена інформація, це той самий корабель. "Замаскувати такий великий корабель як проєкту 755 неможливо" - підкреслив речник. За словами Плетенчука, станом на зараз цей ВДК має пройти відповідні ремонтні заходи, після цього будуть ще деякі процедури згідно з протоколом.

Нагадаємо, за повідомленням партизанського руху "Атеш", 24 січня до тимчасово окупованого Севастополя у Криму прибув великий десантний корабель. Російські окупанти намагалися маскувати судно, але це не допомогло.

Читайте також: