ЗСУ пояснили важливість удару по аеродрому «Саки»

Військовий аеродром "Саки" в Криму атакований ЗСУ

Командний напрямок та місце зберігання боєприпасів - саме це є військовий аеродром "Саки" в Криму, який недавно був атакований Збройними силами України. Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Вона зазначила, що удар був спрямований на знищення потенціалу російської авіації, і це завдання виконано.

Гуменюк також пояснила, що аеродром "Саки" - це об'єкт командного напрямку, тобто місце розподілу сил та засобів і координації аероруху. Також тут зберігалися боєприпаси. Керівниця пресцентру наголосила, що наслідки атаки будуть досліджуватися, і сподівається, що дорозвідувані дані будуть максимально об'ємними.

Відбулася бойова робота по суттєвому за своїм значенням військовому об'єкту. Будемо сподіватися, що наслідки, які ще дорозвідуються, будуть ще більш переконливими. Те, наскільки ретельно їх намагаються приховати росіяни, вже є непрямим свідченням того - Наталя Гуменюк

Повідомляється, що атаку на аеродром "Саки" виконали українські льотчики разом із силами сектору оборони держави. Ціллю атаки були російські позиції РЛС на аеродромі та склад боєприпасів в селищі Гришине неподалік.

Також зазначається, що у районі тимчасово окупованої Євпаторії відбулися потужні вибухи. Міністерство оборони РФ заявило про нібито знищення українських ракет. Удари у районі супроводжувалися падінням уламків на будинки і пожежами.