ЗСУ та учасники гурту ТНМК презентували пісню до Дня захисників і захисниць

ЗСУ та ТНМК презентують патріотичну пісню
ЗСУ та ТНМК презентують патріотичну пісню

До Дня захисників і захисниць України Головне управління комунікацій Збройних сил України та учасники гурту "Танок на майдані Конго" (ТНМК) Олег Михайлюта (Фагот) та Олександр Сидоренко (Фоззі) представили пісню "Піксель боронить своє" та відеокліп на неї.

Трек розповідає молодшому поколінню про пригоди супергероя Пікселя, який є символом українських захисників.

Пісня написана Фаготом і Фоззі, учасниками гурту "Танок на Майдані Конго". Презентація приурочена до Дня захисників та захисниць, коли освітяни та батьки розповідають молодшому поколінню про сучасну російсько-українську війну, вшановуючи героїв України. Проєкт ініційований Головним управлінням комунікацій ЗСУ.

За сюжетом анімованого кліпу на пісню "Піксель боронить своє", під час уроку історії дівчинка малює свого тата-захисника. Починається тривога, вона спускається в укриття. У момент загрози з'являється Піксель - герой, готовий боротися за кожного українця. Разом із ним на захист стають видатні українці попередніх епох, символи національного спротиву і навіть літери української абетки.

Це вже друге відео про пригоди Пікселя - перше вийшло 24 лютого 2024 року та зібрало більше мільйона переглядів.

1 жовтня українці відзначають День захисників і захисниць, який є можливістю вшанувати воїнів, що захищають незалежність та суверенітет України. В цей день згадують не лише героїв сьогодення, а й ветеранів Другої світової війни та наших предків, козаків, які боролися за незалежність.

Читайте також