ЗСУ вдарили по ворожих літаках, результати перевіряються

Українські військові відпрацювали по ворожих літаках на відстані більше 150 км. Наразі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук перевіряє результати бойової роботи. Про це він повідомив у своєму каналі в Telegram.

«Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані більше 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи», – зазначив Микола Олещук.

Він також додав, що ворог продовжує атакувати керованими авіабомбами, але уже не наважується підлітати близько до позицій ЗСУ.

Крім того, через останні втрати авіації РФ, росіяни змушені зменшити кількість авіаударів малогабаритними авіаційними бомбами та обмежити радіолокаційну розвідку.

«За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні «дискусії» щодо рішень військового керівництва - посилати їх в один кінець. Такі розмови, а, можливо, і саботаж під час виконання завдань окупантами лише зростатимуть, коли Повітряні сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога», – додав Микола Олещук.

Раніше старший військовий радник Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт заявив, що українські захисники збивають літаки окупантів у 20 разів швидше, ніж їх виробляють у Росії. Військовий радник британської місії при ОБСЄ наголосив, що за 13 днів українським силам вдалося збити 12 літаків типу Су та один літак-розвідник А-50.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат попередньо сказав, що кожен знищений ворожий літак стає втратою для Росії і ударом по її іміджу. Він додав, що сім збитих літаків це серйозний удар по іміджу Росії і важкий аргумент для пілотів – їм не варто ризикувати близькими зустрічами з українськими кордонами.

Читайте також:

  • Скільки РФ втратила військових пілотів від повномасштабного вторгнення: названо цифри
  • Що допомогло ЗСУ знищити винищувачі РФ: The Telegraph назвала зброю