ЗСУ ведуть наступальні дії, окупанти контратакують: ISW

Українські війська ведуть наступальні дії на Мелітопольському напрямку.

Росіяни контратакують на південь від Роботиного, передає Інститут вивчення війни (ISW).

Харківська та Луганська області

Російський "воєнкор" казав про позиційні бої біля Синьківки та у районі Серебрянського лісу.

Речник Східного угруповання військ України капітан Ілля Євлаш повідомив, що учора російські війська відновили штурмові дії на Куп'янському та Лиманському напрямках і двічі безуспішно намагалися прорвати українську оборону.

Окупанти розгорнули частини новоствореної 25-ї загальновійськової армії уздовж лінії фронту на напрямку Куп'янськ-Лиман.

Євлаш повідомив, що вздовж лінії фронту на Куп'янськ-Лиманському напрямку зафіксували загалом 12 тис. військовослужбовців 25-ї армії. Вона складається з мобілізованих та особового складу сильно деградованих підрозділів, які повністю втратили свою боєздатність.

У цієї армії проблеми з озброєнням, матеріально-технічним забезпеченням і персоналом.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Бої у Донецькій області

Російський "воєнкор" писав, що українські війська намагалися прорватися до залізниці на схід від Кліщіївки та Андріївки. ЗСУ нібито продовжують націлюватися на трасу Т0513 (Бахмут-Горлівка). Це ключова логістична лінія окупантів.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська вели безуспішні атаки поблизу Кліщіївки.

Російський "воєнкор" опублікував кадри, на яких стверджується, що підрозділи російської 106-ї гвардійської дивізії ВДВ діють у напрямку Соледара.

Геолокаційні кадри за 27 вересня показують, що російські війська незначно просунулися на захід від Мар'їнки.

"Південна вісь"

Російський блогер казав, що українські війська атакували поблизу Приютного трьома невеликими групами по 15 осіб кожна. Інший "воєнкор" стверджував, що 29 вересня українські сили провели розвідку в районі Приютного та Новомайорського.

Окупанти ведуть наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької областей 30 вересня, але не здійснили жодного підтвердженого просування.

Російські військові блогери стверджували, що українські сили атакували в районі на північ від Вербового і вели штурми в напрямку Копані.

Геолокаційні кадри, опубліковані 29 вересня, показують, що російські війська відбили обмежені позиції на низці раніше втрачених російських оборонних позицій на південь від Роботиного.

Українські війська прорвали оборону росіян у Вербовому Запорізької області, повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він прогнозує більший прорив у майбутньому.