ЗСУ вибили окупантів з частини Кінбурнської коси

Останніми днями російські війська на Кінбурнській косі знизили свою активність та зменшили інтенсивність обстрілів звідти.

Територія коси нині перебуває під вогневим контролем українських військ. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, минулої доби російські загарбники не здійснили жодного обстрілу з Кінбурнської коси. Перед тим їх там не було протягом трьох діб.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Між цими днями поодинокий обстріл із артилерії Дніпро-Бузького лиману нагадали про себе і втекли, усвідомлюючи, що наша робота результативніша", сказала Гуменюк.

Вона розповіла, що ЗСУ очистили західну частину Кінбурнської коси від окупантів. Тепер загарбники бояться підтягуватися туди й оновлювати свої позиції.

Сили оборони України забезпечили стійкий вогневий контроль коси, протяжність якої становить 8,5 км. Окупанти тепер не можуть просунутися ближче. Саме з Кінбурнської коси росіяни обстрілювали Очаківську та Куцурубську громади Миколаївщини й тероризували морські транспортні шляхи.

На південному напрямку кількість ворожих обстрілів зменшилась. Російські окупаційні війська засіли в обороні, заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, російські війська змінили тактику обстрілів Херсонської області. Тепер окупанти використовують керовані авіаційні бомби.