ЗСУ відбили атаки росіян в районі Авдіївки - оновлені карти боїв

ЗСУ відбили атаки росіян в районі Авдіївки - оновлені карти боїв

Українські Збройні Сили ведуть контрнаступ на Бахмутському напрямку. У боях вдалося відбити російські атаки в районі Авдіївки, Кераміка, Степового, Тоненького, Північного та Первомайського - повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). Також продовжуються наступальні операції у напрямку Мелітополя.

У Луганській області російські військові продовжують наступальні дії. Однак на Куп'янському напрямку їм не вдається досягти успіху. ЗСУ здійснили відбиття російських атак в районі Сіньківки, Іванівки, Стельмахівки та Надії. Петро Чермик, український військовий аналітик, заявив, що російські війська зосереджуються на напрямку Куп'янськ-Лиман, щоб відвернути українські сили від наступальних операцій під Бахмутом.

У Донецькій області українські військові продовжують контрнаступ на Бахмутському напрямку. Російські війська не змогли досягти успіху у своїх атаках на південь від Бахмута, в районі Кліщіївки та Андріївки. Російські джерела повідомляли про спроби російських військ повернути втрачені позиції, але безуспішно. Відбулися також наступи росіян на Сіньківку, Лиман Перший, Макіївку та в районі Серебрянського лісництва. ЗСУ зуміли відбити ці атаки.

На півдні України також продовжуються бої. Українські війська відбили російські атаки на північ від Приютного, на південь від Золотої Ниви та на південь від Пречистівки. Російські війська проводять обмежені контратаки, але без будь-яких успіхів. Російські війська також просунулися в районі Степового, але не змогли продовжити наступ у напрямку Кераміка. Українські військові продовжують наступ у західній частині Запорізької області, проте поки без успіхів.

У районі Авдіївки на Донеччині продовжуються бої, але градус спадає. Російські окупанти не здобули перемогу в штурмі міста, хоча використовують запальні боєприпаси. За оцінками Віталія Барабаша, начальника Авдіївської міської військової адміністрації, противник кинув на штурм близько 10 тисяч солдатів.

Читайте також: