ЗСУ відповіли, чи перетнули російські дрони кордон з Молдовою під час ранкової атаки

Збройні сили України заявили, що один з безпілотників російської армії пролетів через українсько-молдовський кордон в Одеській області. Зазначено, що дрон пролетів над територією сусідньої країни, а потім повернувся до повітряного простору України, де його було знищено. Цю інформацію повідомили Сили оборони півдня України.

Крім того, Збройні сили повідомили, що маневри беспілотних літальних апаратів Shahed-131/136 тривали дві години в оперативній зоні Сил оборони півдня України.

Також морська авіація здійснила пуск двох керованих авіаційних ракет Х-59 з тимчасово окупованої Херсонщини в напрямку Кіровоградської області. Обидві ракети були знищені на Дніпропетровщині.

Міністерство оборони Молдови також відреагувало на цю інформацію про безпілотник з їхнього кордону.

Раніше в районі молдовсько-українського кордону було знайдено фрагменти безпілотного літального апарату типу Shahed. Президентка Молдови Мая Санду заявила, що цей інцидент є ще одним нагадуванням про загрозу російської агресії для всієї Європи.

Також були оприлюднені дані про кількість ворожих цілей, що були знищені під час нічних атак дронів і ракет різних типів.