ЗСУ зіткнулись з проблемою підготовки новобранців - АР

ЗСУ, підготовка новобранців, проблеми, зіткнення
ЗСУ, підготовка новобранців, проблеми, зіткнення

Якість роботи українських мобілізованих - проблема для ЗСУ

Деякі військові відмовляються стріляти по ворогу, іншим важко координувати бойові дії та збирати зброю, а деякі навіть кидають свої пости чи поле бою взагалі, заявили командири ЗСУ. Це призводить до втрат територій на сході, включаючи напрямок Покровська. Проте, навіть при налагодженому навчанні новобранців, Росія має перевагу у боєприпасах та авіації.

За словами командирів ЗСУ, мобілізовані солдати суттєво відрізняються від тих, хто ставав на захист країни на початку війни. Відсутність мінімального рівня підготовки виявляється у браку навичок стрільби та топографії, а також у проблемах із координацією та зв'язком.

"Деякі люди не хочуть стріляти. Вони бачать ворога на вогневій позиції в окопах, але не відкривають вогонь. Це призводить до гибелі наших чоловіків. Коли вони не використовують зброю, вони стають неефективними", — заявив один з командирів 47-ї ОМБр.

Командири 110-ї ОМБр наголошують, що основну проблему становить інстинкт виживання. Хоча існують мотивовані бійці, їх кількість дуже мала.

"Раніше люди могли тримати позицію до останнього моменту. Зараз, навіть при легкому обстрілі вогневих позицій, вони відступають", — підкреслив він.

Зауважують, що критика щодо підготовки новобранців є спробою командирів упередити тактичні провали.

"Якщо процеси в бригадах працюватимуть належним чином, проблем не буде. Якщо ж зламаються механізми, ми дізнаємося про негатив у соцмережах", — додав експерт з Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.

Джерело: ZN.UA

Читайте також