Зустріч із королем, прем'єром і не тільки: Зеленський прибув до Британії

Президент Зеленський зустрічається з миністром Великої Британії
Президент Зеленський зустрічається з миністром Великої Британії

Зеленський прибув до Великобританії для участі у саміті Європейської політичної спільноти

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 18 липня, прибув із візитом до Великобританії для участі у саміті Європейської політичної спільноти. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

Зеленський зазначив, що країни європейського простору вчетверте збираються на цьому саміті, щоб обговорити спільні теми та виклики.

"Я прибув до Великобританії для участі у саміті, двосторонніх зустрічей із партнерами, підписання нових угод про безпеку", - зазначив президент.

У рамках візиту до Великобританії окремою програмою передбачена робота з відносин України із цією країною.

"Особлива програма – щодо наших відносин з Великобританією. Зустрітися з Його Величністю Королем Чарльзом III, Прем'єр-міністром Кіром Стармером, чиновниками, керівниками оборонних компаній. Підпишемо міжурядову угоду про підтримку українського ОПК, обговоримо майбутню оборонну співпрацю та розширення наших можливостей захисту", - повідомив Зеленський.

Зеленський підкреслив, що Великобританія була кроком попереду у рішучості підтримки України від перших днів повномасштабного вторгнення, і така рішучість необхідна для зупинення російського терору.

Згадаємо, що Зеленський раніше анонсував важливі переговори із партнерами.

Читайте також