10 років війни. Українці вже здолали великий шлях

Цей текст Залужного залишив цивільне населення сумним. Інформація була потрібна, але експертні коментарі й роз'яснення зіпсували загальне враження.

Стаття стала відображенням того, як люди відчувають себе під час цієї війни.

На початку, люди були перелякані і шукали вихід з міст, як "Як вибратись з Києва", "Жах в Бучі та інших містах", "Сигнал тривоги". Тепер вони розуміють, що не так просто зробити Російську армію без авіації, з обмеженою поставкою зброї та новітніх технологій.

Військові мають іншу реакцію. Після двох років війни, для них є тільки війна. Вони просто кажуть, що главком правий і продовжують виконувати свої обов'язки. Вони розуміють, наскільки важко досягти перемоги і не мають ілюзій.

За останні роки, українці пройшли великий шлях від "ми мирна нація" до боєздатної армії та волонтерських фондів, які можуть купувати новітипи озброєння. З 2022 року вони перейшли від "хм, а виходить розбити російську армію складніша задача, ніж думали".

Цей факт, що цивільне населення обговорює це в своїх неоокупованих містах з філіжанкою кави перед роботою й інтерв'ю з главкомом, свідчить про їх погляд на майбутнє. Це є результатом десятилітньої війни, якого Росія та світ не очікували. Але перш ніж говорити "все пропало", згадайте, звідки ми починали і якою ціною ми отримали свій сьогодення.

Читайте також:
  • Залужний став речником гіркої правди
  • Колонка Залужного для The Economist – холодний душ для українців
  • Стаття Залужного. Головні висновки
  • Що потрібно для перемоги над РФ? Залужний назвав п'ять пунктів
  • Залужний повідомив, яку кількість авіації Росія може наростити до кінця року
  • Залужний попередив, що хтось розсилає фейкові повідомлення від його імені