10800 гривень на особу: в Україні відкривається прийом заявок на нову грошову допомогу

Україна відкриває прийом заявок на нову грошову допомогу 10800 гривень на кожного члена сім'ї

З 19 по 29 березня у робочі дні українці можуть подати заявки на отримання нової грошової допомоги в розмірі 10800 гривень на кожного члена сім'ї. Цю інформацію повідомляє "Хвиля".

Реєстрацію проводитиме Міжнародна гуманітарна організація CARE разом з Консорціумом реагування. Допомога надаватиметься жителям міста Лиман в Донецькій області.

Заявку на отримання грошової допомоги можуть подати лише ті особи, які проживають у Лимані та не отримували іншої грошової допомоги від міжнародних організацій з 1 січня 2024 року.

Розмір допомоги на одного члена сім'ї складатиме 3600 гривень на місяць. Вона надаватиметься на три місяці, але виплачуватиметься одним платежем - 10800 гривень на кожного члена сім'ї.

Зокрема, діють такі критерії вразливості:
  • сім'ї, в яких є особи, які мають хронічні захворювання/медичні умови та/або потребують дорогого лікування або догляду
  • сім'ї, в яких є вагітні або жінки, що годують - до 2-х років
  • сім'ї з 3 та більше дітьми та/або новонародженими до 2 років
  • сім'ї, в яких є люди з інвалідністю 1 та 2 групи, у тому числі діти з інвалідністю до 18 років/інвалідність з дитинства
  • сім'ї з одинокими батьками (самотна мати, самотній батько)
  • люди похилого віку (від 60 років і старше)

Для реєстрації потрібно мати пакет документів, таких як паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дітей, документи, що підтверджують статус (посвідчення, довідки про захворювання, інвалідність тощо), банківські реквізити (IBAN номер) та підписану згоду на обробку персональних даних від голови домогосподарства.

Реєстрація проходитиме у робочі дні відповідно до адреси проживання. Інформацію про місце та час реєстрації можна отримати в Управлінні Соцзахисту населення Лиманської міської ради за телефонами: 0662782326, 0626127202, 0626127203. Телефон гарячої лінії CARE: 0800300960.

Також нагадуємо, що українці матимуть змогу отримати компенсацію на купівлю житла.