21 червня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

21 червня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

21 червня святкують кілька важливих подій. Це Всесвітній день миру та молитви, Міжнародний день йоги, Всесвітній день гуманізму та Міжнародний день футболки. Також цього дня відзначається пам'ять мученика Юліана Тарсійського.

Всесвітній день миру та молитви

Всесвітній день миру та молитви щороку відзначається 21 червня. Цю подію ініціював вождь Arvol Looking Horse з нації лакота. Мета цього дня - об'єднати людей з усього світу в молитві за мир і злагоду між народами.

Перший Всесвітній день миру та молитви відбувся в 1996 році. Під час цього свята проводять молитви та церемонії, що сприяють єднанню і розумінню між різними культурами. Людей закликають використовувати свої унікальні духовні практики, щоб молитися за мир у всьому світі.

Міжнародний день йоги

Міжнародний день йоги був започаткований Організацією Об'єднаних Націй у 2014 році. Це свято відзначається в честь літнього сонцестояння. Під час першого відзначення в 2015 році, було зафіксовано рекордну кількість людей, які одночасно займалися йогою.

Йога - це індійська практика, що впливає на свідомість і фізичний стан людини. Вона допомагає відчути злиття душі і тіла, покращити здоров'я та життя. Міжнародний день йоги спрямований на привернення уваги людей до цієї практики і підвищення обізнаності щодо йоги.

Всесвітній день гуманізму

21 червня відзначається Всесвітній день гуманізму, який було започатковано в 1986 році Міжнародним гуманістичним та етичним союзом. Гуманізм - це філософська позиція, що підкреслює загальнолюдські цінності і права людини. Він пропагує покращення світу за допомогою демократії, етики та використання людських здібностей.

Мета Всесвітнього дня гуманізму - звернути увагу суспільства на важливість цієї філософської концепції і згуртування її прихильників.

Міжнародний день футболки

21 червня святкується Міжнародний день футболки, що був започаткований німецькою компанією Spreadshirt у 2008 році. Футболка є універсальним і комфортним предметом одягу для всіх.

У цей день організують обміни футболками, що дозволяє людям відкривати світ незнайомих людей.

Іменини

Сьогодні святкують День ангела Георгія, Єгора, Івана, Макара, Олександра, Яна, Олени та Ілони.

Події 21 червня

  • 524 - Годомар, король Бургундії, переміг галлів у битві під Везероном.
  • 1582 - інцидент у монастирі Хонно, Кіото, Японія.
  • 1768 - гайдамаки взяли штурмом місто Умань.
  • 1963 - кардинал Джованні Монтіні став Папою Павлом VI.
  • 1971 - український археолог Борис Мозолевський відкрив скіфську пектораль.

Читайте також: