24 хвилини для Трампа та візит до Ізраїлю: головні заяви з інтерв'ю Зеленського NBC

В неділю, 5 листопада, президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю в програмі Meet the Press на американському телеканалі NBC News. В цьому інтерв'ю він говорив про війну в Україні та на Близькому Сході та звернув увагу до ролі Росії в цих конфліктах. Він нагадав про агресивні наміри Росії, що сягають далеко за українські кордони.

Президент Зеленський підкреслив, що не згодений з твердженнями про те, що війна з Росією зайшла в тупик. Він сказав, що це не патова ситуація і спростував припущення американських військових і союзників про це. Зеленський заявив, що Україна розглядає зміни у своїй стратегії ведення війни. Військові розробляють плани та операції для швидкого просування вперед і несподіваного удару по Росії.

Президент Зеленський закликав до збільшення систем протиповітряної оборони від США. Він зазначив, що Україні особливо потрібні безпілотники для атак та збирання розвідувальних даних. Зеленський сказав, що Україна вже почала виробництво безпілотників, але потребує більше допомоги в цьому напрямку.

Зеленський відзначив важливість підтримки союзників, оскільки Київ захищає спільні цінності, такі як демократія. Він попередив, що Росія може напасти на країни НАТО, якщо вона переможе в Україні, і закликав не втрачати волю і свobбе ми ж те демократію.

Зеленський також заявив, що РФ впливає на війну на Близькому Сході і спонсорує ХАМАС. Він закликав весь світ робити все можливе для зупинки цього конфлікту. Президент наголосив, що війна Ізраїлю та ХАМАС змушує США допомагати фінансуванням та ресурсами в обох конфліктах.

Зеленський відреагував на заяву колишнього президента США Дональда Трампа про те, що він міг би закінчити війну в Україні за 24 години. Він сказав, що Трамп може приїхати до України, і він пояснить йому, що він не зможе закінчити війну і принести мир, якщо не готовий віддати українську землю Росії.

Президент України назвав російського президента Путіна «чортовим терористом». Він заявив, що Україна не готова віддати свою свободу Путіну і бореться проти нього.

Зеленський також зазначив, що готовий поїхати до Ізраїлю, хоча його попередні спроби відвідати країну були безуспішними. Він заявив, що будь-який можливий візит залежатиме від ситуації на полі бою в Україні, оскільки країна перебуває у стані війни.