МЗС звернулось до українців у Грузії на тлі масових протестів у Тбілісі

МЗС розповіло, як українцям поводитися в Грузії під час протестів

Міністерство закордонних справ розмістило на своїй сторінці в Facebook рекомендації для громадян України, як поводитися в Грузії під час протестів проти законопроєкту про іноагентів.

Українцям радять уникати місць масових зібрань, не брати участі у демонстраціях, дотримуватися правил перебування в країні та слідкувати за повідомленнями ЗМІ та місцевих органів.

У разі, якщо український громадянин опиниться в надзвичайній ситуації, йому слід звертатися на гарячу лінію посольства.

Контакти Посольства України в Грузії:

  • консульський відділ: +995 322 311 454
  • адреса електронної пошти: [email protected]
  • цілодобова "гаряча лінія" МЗС України: +380 44 238 16 57

Грузинський парламент ухвалив законопроєкт про "іноземний вплив"

Правляча партія Грузії "Грузинська мрія" проголосувала за законопроєкт про "іноземний вплив" у першому читанні. Проти голосування не було, а опозиційні депутати покинули залу до голосування після сварки. Згодом законопроєкт був ухвалений у другому читанні.

Спроби ухвалити подібний закон в Грузії отримали підтримку з боку Кремля. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія виступає за стабільність і передбачуваність в Грузії.

Прем'єр Грузії не відмовиться від законопроєкту про "іноагентів"

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що правляча партія "Грузинська мрія" не скасує законопроєкт про "іноагентів", незважаючи на масові протести й критику Заходу. Раніше, Кобахідзе відмовився від візиту до США після вимоги США призупинити розгляд закону про іноагентів.