88-річний чоловік вийшов з окупованої Донеччини, щоб не отримувати громадянство РФ

На Донеччині 88-річний чоловік врятувався від отримання російського громадянства

Український пенсіонер вийшов з території, що перебуває під окупацією, бо відмовився приймати російське громадянство. Його зустріли волонтери та доставили до безпечного місця.

Подія сталася в селищі Очеретине. Чоловік пішов до одного з переїздів, де його волонтери зустріли після того, як він пройшов нічну дистанцію та ховався від обстрілів.

«У нього з собою було лише пенсійне посвідчення і все з документів. То він зібрав в один рюкзак і пішов», – розповів один з волонтерів.

ОВА разом з «Схід-SOS» доставили Івана Яковича в тимчасовий шелтер у Дніпрі, а потім планують переселити його до закладу соціального захисту населення. Там чоловікові нададуть місце для проживання та всі необхідні послуги.

Президент ОВА Вадим Філашкін підкреслив, що така громадянська позиція та любов до Батьківщини вражають і він дуже вдячний всім, хто допомагає мешканцям області.

Російська влада нав'язує громадянство та порушує права на окупованих територіях України

За даними ООН, Росія здійснює масштабні порушення міжнародного права та знищує українську ідентичність на окупованих територіях. Окупанти нав'язують місцевим жителям російське громадянство та усувають українські канали зв'язку.

Окупаційна влада також вчиняє тортури, затримує цивільних осіб та заохочує доносництво, що створює страх та ізоляцію серед населення. Дітей намагаються позбавити українського коріння та будувати «російський патріотизм».