У Польщі запустили програму працевлаштування для освітян з України

Фонд "Незламна Україна" та CARE International у Польщі запустили проект для українських педагогів у Польщі

Фонд "Незламна Україна" спільно з міжнародною організацією CARE International у Польщі розпочали новий проект під назвою "Працюй за фахом, працюй в освіті". Цей проект став можливістю для українок з педагогічною або психологічною освітою, які працюють вчителями, вихователями, шкільними психологами або медсестрами в Польщі.

Його метою є надання безкоштовної допомоги педагогам з України у підготовці та працевлаштуванні в польських навчальних закладах. Цей проект надає можливість нострифікувати диплом, пройти курс польської мови та отримати сертифікат. Також є можливість підвищити кваліфікацію шляхом освоєння тренінгів, що стосуються особливостей польської системи освіти та навчальних програм.

Умови участі та вимоги до кандидатів-педагогів

Проект розрахований на працюючих або безробітних громадян України з вищою педагогічною або психологічною освітою та досвідом викладання, які бажають працювати в закладах освітньої системи Польщі. Кожен кандидат буде супроводжуватись менеджером від подання заявки до остаточного працевлаштування в будь-якому населеному пункті Польщі.

Окрім цього, учасники проекту отримають консультації з HR-фахівцями та психолога. Для кожного кандидата буде складений індивідуальний план з необхідними компонентами програми.

Як подати заявку

Заявку на участь у проекті можна подати, перейшовши за посиланням: https://forms.gle/8WAXYXdd46Pgowwy5

Для участі у проекті необхідно мати закінчену освіту вчителя/вихователя/психолога, наявність українського диплома, стаж роботи не менше 3 років у школі, університеті або дитсадку в Україні, наявність всіх необхідних документів для нострифікації та бажання мати мінімальні знання польської мови.

Більше інформації про умови участі у проекті можна знайти на сайті: https://nezlamna.org/uk/robota/work-in-education/

Раніше українцям у Польщі надали інструкцію, як записати дитину до школи у 2024 році.