«Я врятую світ і повернуся». Згадаймо поліцейського Віталія Сагайдака

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують пам'ять жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Віталія Сагайдака.

22 травня 2022 року під час ракетного обстрілу російськими військами на Запоріжжі загинув 35-річний спецпризначенець та капітан поліції Віталій Сагайдак.

Віталій народився 20 березня 1987 року у Черкасах. Після військової служби в Збройних силах України, він вступив на службу у внутрішні війська та потім до правоохоронних органів. Він обрав цю професію, щоб захищати і допомагати людям.

Віталій був відомий своєю чесністю і справедливістю. Він завжди говорив правду, незалежно від того, до кого це стосується. Його дружина, Ольга, розповіла, що Віталій був також турботливим батьком для своєї доньки Мілани.

Віталій і Ольга познайомилися через спільне захоплення кінологією. Вони разом прожили п'ять років і виховували свою згадувану доньку.

Поза службою, Віталій займався зі своїм улюбленцем - чотирилапим другом, і брав участь в змаганнях з багатоборства кінологів. Крім того, він був старшим психологом батальйону поліції особливого призначення.

Віталій набув багато воєнного досвіду і виконував завдання у зоні бойових дій. Він був у силових структурах вже з 2014 року, коли російські війська вторглися на територію України. Він служив у Луганській та Донецькій областях.

У травні 2021 року Віталій став частиною зведеного полку спеціального призначення Нацполіції "Сафарі". Він виконував завдання в Запорізькій області, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

Трагедія сталася 22 травня 2022 року, коли Віталій загинув на посту під час обстрілу. Він був одним із 23 співвітчизників, які загинули в цей день. Дружина загиблого згадує, що Віталій завжди ставив себе на службу Україні і із пристрастю виконував свої обов'язки.

Ми вшановуємо пам'ять Віталія Сагайдака та всіх інших героїв, які втратили життя в російсько-українській війні. Їхні жертви не будуть забуті, а їхні вчинки завжди залишатимуться прикладом мужності та відданості своїй Батьківщині.