Адвокати Лабазюка поставили у суді НАБУ у незручне становище

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд вирішив затримати народного депутата Сергія Лабазюка із заставою у столичному ізоляторі. Про це повідомляється в статті "Главкома" з назвою "Китайська шкатулка для Мустафи Найєма. За що нардеп Лабазюк сів у СІЗО (документи)".

Під час засідання, адвокати Лабазюка згадували Мустафу Найєма, голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури, який є свідком-викривачем у кримінальній справі. Також було згадано Олександра Кубракова, віцепрем'єр-міністра з відновлення-міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

Наголошується, що Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальні провадження щодо Кубракова і Найєма. За інформацією адвокатів Лабазюка, НАБУ розпочало провадження проти Кубракова у лютому 2023 року, але до цього часу йому не оголошували підозру. Також в серпні цього року розпочалося кримінальне провадження, що стосується Найєма.

Олександр Кубраков та Мустафа Найєм є свідками в справі Лабазюка. Але сторона захисту не знає деталей кримінальних проваджень, які щодо них відкриті.

Відомо, що 21 листопада Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозру народному депутату Сергію Лабазюку. Його затримали за намагання надати хабар високопосадовцю Мінвідновлення. За даними правоохоронців, Лабазюк хотів домовитися про сприятливе рішення щодо його компанії у сфері відбудови інфраструктури.

На сьогоднішньому засіданні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд вирішив затримати Сергія Лабазюка. Він перебуватиме в столичному ізоляторі до 21 січня. Заставу в розмірі 40,2 млн грн. також було призначено судом.