Втрати РФ в Україні почнуть зростати протягом двох місяців, - розвідка Британії

Збільшуються загрози для російських військових у війні проти України

За інформацією Міністерства оборони Великобританії, найближчі два місяці можуть стати надзвичайно важкими для російських військових на сході України. За даними британської розвідки, середня кількість щоденних втрат серед російських військ у квітні 2024 року становила 899 осіб. Однак, ймовірність зростання цих втрат значно збільшується через активізацію наступальних операційів з боку РФ. Раніше окупанти знизили інтенсивність операцій після захоплення Авдіївки, але зараз вони відновлюють атаки на Україну. Загалом, Велика Британія оцінює загальні втрати російської армії від початку війни у 465 тисяч військовослужбовців, тоді як Генштаб ЗСУ оцінює ці втрати в 473 тисячі.

На думку британських розвідників, Москва адаптувала свої війська до виснажливого характеру ведення війни, орієнтуючись на кількість, а не якість. Це матиме довгострокові наслідки для російських збройних сил.

Загрози нового наступу від РФ

Президент Володимир Зеленський попередив про наступний етап війни з РФ, зазначивши, що окупанти готуються до нових атак. Головне управління розвідки Міністерства оборони України також повідомило про готовність Росії до наступу в районі Харківщини та Сумщини.