Як ми уявляємо українську Перемогу?

Очевидно, що сучасна Україна існує завдяки двом рішучостям, що протистоять одна одній. Рішучість українського опору надихнула рішучість принципової підтримки. Це небачена українська перемога, яка відзначається небаченою у процесі російської експансії.

Україна продемонструвала своє бажання існувати у перших годинах, днях, тижнях, місяцях, відмовляючись втратити саму себе після короткого періоду буття.

Продовження війни з Росією потребує чіткого й розуміного визначення того, що може бути наступним рівнем української перемоги.

Розгромити Росію неможливо, оскільки вона використовує зовсім інші цінності. Перед нею нема жодного відчуття покори, ніяких аргументів для капітуляції. Немає сенсу поступатися, коли ти вже заздалегідь зневажаєш своїх противників. Жодні їхні дії не впливають на велич зневаги, яку росіяни почувають до українців та всієї гнилі, за якою вони стоять.

Тому ми не зможемо довести свою правоту. Навіть якби ми мали ядерну зброю і вирішили її використати проти Росії, ми все одно зазнатимемо поразки.

Нашу перемогу потрібно уважно виважувати, зокрема з урахуванням того, що наша спільна проблема не має остаточного розв'язання. Якщо хтось думає, що ця війна буде останньою і що можна досягти системи довготривалої безпеки, то він має переконати себе у марності планування на майбутнє.

Нашу перемогу слід розглядати не лише з територіальної, але й з людської перспективи. Істинна перемога полягає в тому, щоб врятувати когось, хто є важливішим за гектари території.

Ми повинні сприймати нашу перемогу не як розгром ненависної імперії, але як чудо захищеної можливості бути собою. Ми більше нікому не повинні бути потрібні. Це тільки росіяни стають ворогами тих, хто почуває себе особливим.

Так важко приймати, що твоя велич не є автоматичною через належність до славного полісу, як у стародавні часи. Тому дуже важливо здобути цю славу для українських островів.

Підвищенням своєї майстерності ми вміємо бачити реальні перемоги навіть у поразках, які називаються поразками на сторінках світових газет.

Століття і десятиліття на основі успадкованого міфу про незнищенність залишають сліди для майбутнього.

Ми повинні чітко зрозуміти, як ми сприйматимемо свою перемогу.

Читайте також:
  • Що заважає нашій Перемозі
  • Повітря майбутньої Перемоги
  • Хто хоче здати Україну?