Байден у передвиборчий період зменшить увагу до України - ЗМІ

Президент США Джо Байден у своїй передвиборчій кампанії не буде акцентувати увагу на підтримці України. За інформацією видання Politico, після того, як Байден зміг забезпечити величезну зовнішньополітичну перемогу, підписавши закон про виділення Україні 60 мільярдів доларів, його команда планує зменшити увагу громадськості до військової операції в Україні. Політики намірені звертатися до виборців, які турбуються економічними проблемами.

Згідно з інформацією видання, принципом передвиборчої кампанії Байдена залишиться справа демократії як єдине об'єднуюче питання, що стосується України, Дональда Трампа, абортів, зброї і освіти. Адміністрація Білого дому та помічники Байдена заявили, що не передбачають безперервного піару, спрямованого на посилення підтримки війни в Україні в найближчі місяці. Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена зазначив, що після ухвалення додаткового закону Конгресом дане питання стає менш актуальним.

Проте, деякі демократи та прихильники трансатлантичних відносин, які погоджуються з позицією Байдена, вважають, що найважливішим елементом подальшої підтримки України та НАТО з боку США є забезпечення повторного обрання президента. Тому для них акцентування уваги на інших питаннях, які цікавлять американських виборців, має сенс.

Джерело: Українська правда