Як підготувати ноутбук до відключень світла: поради, які допоможуть заощадити заряд батареї

Внаслідок ракетних обстрілів з боку Росії, українські громадяни минулої осені та зимою жили в умовах постійних відключень електроенергії. Це ситуація, про яку заздалегідь попереджали протягом кількох місяців. Оскільки майбутній осінньо-зимовий період також обіцяє бути непростим, краще бути готовим до можливих перебоїв у постачанні електроенергії. Наприклад, для того, щоб не допустити негативних наслідків від відключень світла для власної роботи та навчання, рекомендується заздалегідь підготувати ноутбук та знати, як зберегти заряд батареї на тривалий час.

Якщо є така можливість, рекомендується замінити акумулятор на більш новий, особливо для пристроїв, що служать вже понад 3 роки. Варто також регулярно очищати ноутбук від пилу і замінювати термопасту, оскільки краще охолоджений ноутбук зберігатиме заряд батареї довше.

Для економії заряду ноутбука, якщо він працює на операційній системі Windows, можна увімкнути режим економії заряду. Це можна зробити через "Пуск" - "Панель управління" - "Електроживлення" - "Створення схеми управління живленням" - "Економія енергії". Також рекомендується знизити яскравість екрану та вимкнути Інтернет і Bluetooth для економії заряду батареї. Рекомендується використовувати вбудовану відеокарту замість зовнішньої, якщо така опція є.

Загалом, для економії заряду батареї ноутбука слід вимкнути всі зайві програми та використовувати лише необхідні функції. Необхідно також закрити всі непотрібні вкладки в браузері. Однією з проблем, з якими зіткнулися українські громадяни через відключення світла, є неможливість повністю зарядити телефон. Тому Gazeta.ua пропонує кілька порад, як зарядити телефон без електроенергії.

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла.

Коли світло постійно відключають, однією з серйозних проблем є неможливість зарядити повністю телефон. Так як майбутня осінь та зима також обіцяють бути важкими, Gazeta.ua розповість, як зарядити телефон за відсутності електроенергії.