Як правильно зберігати фундук: корисні поради

Фундук, як і всі інші види горіхів, можна зберігати досить довго. Але для цього потрібно забезпечити належні умови.

При цьому способи зберігання фундука у шкарлупі та очищеного відрізняються, пише Gazeta.ua.

Неочищений фундук буде зберігатися краще. Адже тверда оболонка добре захищає ядро від впливу зовнішніх факторів. Тому термін придатності такого горіха довший.

Приміщення для зберігання фундука повинне мати вологість на рівні від 10% до 14%. Температура там має становити від +3°С до +10°С. А на тару з горіхами не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Поруч із фундуком не можна зберігати продукти, що мають різкий запах.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Придатним до вживання горіх у шкаралупі вважається протягом одного року, а без неї протягом трьох місяців.

Як зберігати фундук без шкарлупи

Горіх без шкарлупи зберігати вдома трохи складніше, ніж неочищений. У такому вигляді фундук може легко вбирати неприємні запахи, на нього погано впливає вологість та інші фактори, що зменшує термін придатності.

Фундук без шкарлупи найкраще зберігати в натуральній тарі. Це може бути скляний або глиняний посуд, який можна герметично закрити. Пластикова тара для цього не підходить.

Як зберігати фундук у шкарлупі

Неочищений фундук зберігати значно легше й термін його придатності буде довшим. Однак, перед відправкою на зберігання слід переконатися, що оболонка не має пошкоджень або слідів цвілі. Найкраще тримати горіхи в полотняних або з натуральної тканини мішечках в прохолодному місці.

Якщо фундук зберігати в холодильному пристрої, то придатним до вживання він буде один рік, а в морозилці ‒ три роки. Зберігати фундук потрібно в герметичній скляній або пластиковій тарі.

Волоські горіхи можна споживати у будь-якому вигляді: готувати з них кондитерські вироби, різноманітні соуси, робити лікувальні настоянки та багато іншого.

Головне ‒ знати, як їх зберігати взимку, щоб не зіпсувалися. Кілька порад для правильного зберігання горіхів зібрала Gazeta.ua.