Як привчити дитину їсти менше солодощів

Використання великої кількості солодких страв дітьми може спричинити проблеми. Але є кілька простих способів, які допоможуть уникнути цього. Про це повідомляє портал "Знаїмо".

Надмірне споживання цукру в дитинстві може призвести до появи раннього карієсу. У дорослому житті це може призвести до ожиріння, діабету 2-го типу та хвороб серцево-судинної системи. Тому важливо, щоб батьки змогли навчити своїх дітей харчуватися правильно з раннього віку. Існують перевірені поради, які можуть стати в нагоді в цьому плані.

Перше, що потрібно зробити, це не тримати солодощі вдома. Краще скористатися вихідними, вийти з дитиною прогулятися і насолодитися смаколиком разом. Фізична активність дозволить використати надлишок калорій. Також можна приготувати десерт вдома і з'їсти його під час прогулянки у природі, у парку або ботанічному саду.

Другий спосіб - не дарувати дітям солодощі з супермаркету. Магазинні солодощі можуть містити трансжири, які також шкодять здоров'ю. Краще самостійно приготувати десерт або торт вдома, щоб мати можливість контролювати кількість цукру та інших інгредієнтів.

Третій спосіб - не звикають закінчувати кожен прийом їжі солодощами. Іноді батьки використовують солодощі як винагороду за те, що дитина добре поїла основну страву. Замість цього можна запропонувати дитині свіжі ягоди, сухофрукти або горішки.

Четвертий спосіб - не використовувати заборону солодощів як покарання. Це погана практика, яка призводить до того, що дитина починає сприймати солодке як особливу їжу, яку можна отримати лише як нагороду. Також діти часто вживають солодощі для підняття настрою.

Останній спосіб - читати та аналізувати склад продуктів на етикетках. Навчіть дітей цьому процесу, це може стати цікавою грою. Обирайте продукти з меншим вмістом цукру або без нього взагалі. Також треба пам'ятати про "прихований цукор" у соках, молочних продуктах та інших дитячих харчах, як, наприклад, каші або мюслі, які не повинні містити доданого цукру.

Міністерство охорони здоров'я також порадило батькам, як допомогти дитині уникнути ожиріння. Напої, що містять цукор, можуть шкодити здоров'ю, тому найкращою альтернативою є чиста вода. Також важливо мінімізувати споживання солі та цукру для здоров'я серця.