Як свободу слова обертають в свободу брехні. Приклад Washington Post

Знову стаття від Washington Post про вплив України на підрив путінських потоків на Балтиці. Це не новина.

Однак цього разу в статті згадується ім'я Романа Червінського, на якого звернула увагу відома хокейна журналістка Ізабель Хуршудян. Хуршудян раніше працювала кореспондентом в московському бюро WP і була об'єктом спостереження ФСБ.

Сьогодні вона очолює київське бюро цієї американської газети, але, схоже, її професійний рівень не змінився. Основне завдання видання – поширення «шайби» в медіа-просторі.

Статті Хуршудян про український слід є яскравим прикладом того, як свободу слова використовують для поширення неправдивої інформації.

Можливо, хтось з тих, хто є об'єктом нападів в статтях Хуршудян та її співавторів, подумає подати на них позов про наклеп? Це може стати рішенням для справедливості.

Зверніть увагу, що стаття знову згадує про те, що військових дій на путінських потоках не схвалювали українські військові лідери, і, можливо, навіть політичне керівництво України не знало про такі плани. Цей наратив відповідає російській пропаганді, і зараз ми спостерігаємо нову хвилю поширення цієї інформації. Хоча, щоб все було повністю узгоджено, не вистачає тези про майбутній військовий переворот у 2024 році. Але цю залізничну кулю вже поручено ганяти іншим підрядникам.