Деякі українці зможуть отримати автоматичну відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК

Деякі українці зможуть отримати автоматичну відстрочку від мобілізації без візиту до ТЦК

Міністерство оборони України планує оновити застосунок Резерв+ і додати нову функцію - автоматичну відстрочку від мобілізації для деяких груп військовозобов'язаних. Про це повідомила Катерина Черногоренко, заступник Міністра оборони з питань цифрового розвитку, трансформацій та цифровізації.

Ця функція дозволить уникнути зайвих візитів до Територіальних центрів комплектування та спростить процедуру отримання відстрочки для студентів на денній формі навчання та батьків трьох і більше дітей. Інформація про сімейні зв'язки вже міститься в державному реєстрі актів цивільного стану.

Міністерство оборони планує перетворити Резерв+ на повноцінну цифрову альтернативу Територіальним центрам комплектування з метою автоматизації всіх сервісів і збереження часу та ресурсів громадян.

Резерв+ стає дуже популярним серед українців, більше 2 мільйонів громадян уже скористалися цим застосунком. Крім того, незабаром з'явиться електронний реєстр особових справ військовослужбовців, що спростить процес отримання допомоги.

Читайте також: