ПФУ почав передавати дані до Реєстру військовозобов'язаних

ПФУ почав передавати дані до Реєстру військовозобов'язаних

Згідно з урядовою постановою від 5 червня 2024 року, Пенсійний фонд України впровадив нову систему взаємодії між реєстром застрахованих осіб та Єдиним державним реєстром призовників та військовозобов'язаних.

За словами представників ПФУ, це інновація значно спрощує процес кадрового управління для роботодавців.

Зараз через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду, роботодавці можуть в режимі реального часу оновлювати інформацію про трудові відносини з працівниками. Це стосується прийняття на роботу, переміщення між відділами, зміни посад, звільнення та поновлення праці, а також тимчасового припинення чи поновлення трудових договорів.

Оновлений інтерфейс кабінету дозволяє швидко подавати ці відомості, а система оновлює дані у реєстрі протягом доби. Крім цього, роботодавці отримали доступ до розширеної інформації про своїх працівників, включаючи історію трудових відносин з 2011 року.

Важливим аспектом нової системи є можливість делегування повноважень стосовно кадрової інформації уповноваженим спеціалістам підприємства. Ці фахівці з відповідним кваліфікованим електронним підписом можуть самостійно вносити зміни та переглядати дані про трудові відносини.

Варто зазначити, що раніше ПФУ нагадав, як перевірити страховий стаж та зарплату онлайн за допомогою веб-порталу.

Читайте також: