Як видалити пташиний послід з кузова автомобіля, щоб не пошкодити покриття

Багато автолюбителів намагаються тримати свою машину в чистоті як зсередини, так і зовні.

Але весь настрій після миття часто псують птахи, чий послід може перекреслити всі ваші старання. На жаль, позбутися пташиного посліду з кузова та стекол машини не так легко, як здається. Крім того, при очищенні існує ризик пошкодити лакофарбове покриття автомобіля.

Що робити, якщо вашу машину "помітили" птахи? Gazeta.ua розповість про кілька правил, які ви повинні врахувати, щоб процес очищення машини від посліду птахів був простий і не пошкодив вашого залізного коня.

Справу в тому, що пташиний послід містить їдкі кислоти, які можуть пошкодити фарбу автомобіля, тому важливо діяти швидко.

Також відходи життєдіяльності птахів містять дрібні камінці, кісточки та насіння, які можуть подряпати поверхню.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як очистити авто від пташиного посліду

Способи прибирання пташиного посліду відрізняються в залежності від того, скільки годин пройшло з моменту "надзвичайної пригоди". Якщо діяти практично миттєво, то забруднення можна позбутися за допомогою води.

Якщо послід потрапив на машину досить давно, треба діяти інакше. Чиста вода не допоможе. Тому потрібно приготувати спеціальний розчин.

Так, у літрі теплої води потрібно розчинити столову ложку харчової соди. Потім потрібно просочити розчином губку або м'яку тканину і покласти на послід, щоб розм'якшити його. Через 2-5 хвилин круговими рухами необхідно витерти забруднення.

Кондиціонер дуже полегшив життя автомобілістам, адже завдяки його появі клімат у салоні авто став набагато сприятливішим.

Утім, і кондиціонери часом ламаються, і мало хто здогадується, що винуватцем цього є самі автовласники, які неправильно експлуатують систему кондиціювання. Тож для того, щоб техніка служила довше, слід пам'ятати кілька основних правил, про які нагадає Gazeta.ua.