Як вирощувати часник на підвіконні: унікальний метод

Часник можна вирощувати не лише на городі. Доволі успішно він росте й на підвіконні.

Для цього потрібні лише пластикові пляшки. Рекомендації щодо того, як правильно вирощувати часник у помешканні, зібрала Gazeta.ua.

Часник у пластикових пляшках можна вирощувати навіть без землі. Найперше потрібно відібрати головки часнику для пророщування. Вони мають бути великими, свіжими та не надто сухими.

Перед вирощуванням вдома у воді зубчики часнику потрібно обрізати. Для цього ножицями або продезінфікованим ножем роблять зріз у верхній частині голівки часнику. Зрізають лише верхню частину.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Пляшку слід наповнити водою і помістити в неї часничину корінцем униз і зрізом вгору. Вода у пляшці має торкатися низу голівки. Пляшки потрібно тримати у добре освітленому місці, на яке потрапляє сонячне світло.

Впродовж кількох днів потрібно стежити за змінами, які зазнає цибулина. У цей період коріння починає рости в пляшці у воді. Коли вода стає темною або каламутною, її потрібно замінити чистою.

Часник з часом проросте й пустить коріння, заповнюючи всю пляшку. Коли зелене пір'я досягне достатнього розміру, його можна обрізати й використовувати у приготуванні їжі.

Цей же спосіб підходить і для пророщування часнику для висадження в грунт. Але в цьому випадку після появи коріння та пагонів слід підготувати горщик із гарним субстратом. Часничину закопують, слідкуючи за тим, щоб вони були на певній відстані одна від одної. Часник потрібно добре поливати, але не надмірно. Тримати його слід в такому місці, де буде достатньо сонячного світла.

Важливо пам'ятати, що часник набагато краще росте у ґрунті з органічними речовинами. Рослина має перебувати на сонці щонайменше шість годин на день. Не можна допускати висихання ґрунту. Субстрат завжди потрібно тримати вологим, але не надмірно, інакше часник може загнитися.

Заготовити на зиму можна будь-які овочі чи фрукти. Зачасту їх консервують.

Але можна зберегти всі смакові та корисні властивості плодів, якщо їх засушити. Поради щодо того, як правильно влітку насушити слив в домашніх умовах зібрала Gazeta.ua.