Американський генерал оцінив кадрові проблеми ЗСУ

Україна повинна створювати нові бригади, оскільки молоді офіцери більш вразливі на фронті і стають ціллю для ворога, оскільки їх легко помітити та використати як пункти притяжіння для солдатів. Про це заявив генерал Бен Годжес, колишній командувач Сил США в Європі, у інтерв'ю NV.

Генерал відмітив, наскільки важливо навчати та розвивати молодших офіцерів, починаючи з кадетського рівня. Він поділився своїм досвідом з бойових операцій в Іраку та Афганістані.

«Через це у вас серед молодих лідерів традиційно вищий рівень втрат», - пояснив екскомандувач армії США в Європі.

Годжес також зазначив, що Україні потрібно залучати більше людей до збройних сил для формування нових бригад. Це дозволить командуванню вивести підрозділи з зони бойових дій для відпочинку та поповнення запасів. Ці періоди триватимуть 3-4 місяці. В цей час бійці зможуть відновитися, отримати нову техніку і пройти тренування.

За словами генерала, якщо Україна планує проводити наступальні операції, а не лише захищатися, вона повинна збільшити кількість новобранців у складі підрозділів ЗСУ.

Нагадаємо, що 30 квітня тривали бойові дії на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але границя фронту на цій ділянці не зазнала змін. За російським джерелом, російські війська просунулися до Кислівки (на південь від Куп'янська), але ISW підтвердив лише наступи росіян у східній частині населеного пункту.