Як змінилися потреби війська від початку року: Притула окреслив ключові запити

Як змінилися потреби війська від початку року: Притула окреслив ключові запити
Засоби радіоелектронної боротьби стали одним із найпопулярніших запитів від військових. Таку ситуацію підтверджує Сергій Притула, який спеціалізується на допомозі Силам оборони. За його словами, це найбільш критична потреба, оскільки забезпечення дронами вже досягло певного рівня, але держава не встигає збільшувати свої можливості.

Притула погоджується з твердженнями про те, що російські засоби радіоелектронної боротьби перебувають у відмінному стані. Але українські розробки також є: "Ми з певним запізненням розробили власні засоби. Почнемо, наприклад, з "Квертусів", які робили антидронові пристрої. Вони мали певні розробки і швидше включилися в процес. Але проблема з радіоелектронною боротьбою полягає в тому, що немає універсального рішення".

Притула розповів, що під час збирання коштів на засоби радіоелектронної боротьби для Національної гвардії, вони разом з військовими виробили комплексні рішення для певних підрозділів: "Це не просто один засіб радіоелектронної боротьби, а різні типи, які прикривають великі площі. У нас є деякі виробники, але не вистачає універсальних рішень. Ми поки на шляху до нормального забезпечення війська засобами радіоелектронної боротьби".

Притула недавно відвідав одну з бригад, де вони оцінили ефективність використання дронів та їхнє забезпечення. Він зазначив, що 48% дронів надають волонтери, а решту купують самі бригади та отримують допомогу від громад. "Ситуація з постачанням стабільна, але ще є чим працювати", - додав він.

Нагадаємо, що російська влада планує готувати офіцерів служби радіоелектронної боротьби на окупованих територіях. Для цього вони відкриють спеціальні навчальні кафедри та обіцяють хороші посади особам, які успішно пройдуть ці курси.

Читайте також: