Аналітики ISW оновили карти боїв: наслідки атак та контратак

Під Бахмутом ведуться запеклі бої. Російські війська прагнуть за будь-яку ціну утримати лінію оборони вздовж залізниці.

Українці займають більш вигідні позиції біля Андріївки, а також утримують укріплення від російських атак на захід від Роботиного. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ситуація в Луганській і Харківській областях

2 жовтня український Генштаб повідомив, що російські війська невдало атакували поблизу Макіївки.

Міноборони Росії стверджувало, що російські сили відбили дві українські атаки поблизу Діброви (7 км на південний захід від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної) Луганської області.

1 жовтня російський військовий блогер заявив, що українські війська безуспішно атакували поблизу Торського (12 км на захід від Кремінної) та району Серебрянського лісу.

Бої на Донбасі

Українські війська продовжила наступ в районі Бахмута. Важкі бої тривають на південь від Бахмута в районі залізничної колії. Російські війська прагнуть за будь-яку ціну утримати лінію оборони вздовж залізниці.

ЗСУ спробували просунутися на схід від залізничної лінії біля Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута). У цьому районі українські війська займають "вигідніші" позиції.

Російські війська безуспішно намагалися відбити втрачені позиції поблизу Андріївки і контратакували біля Кліщіївки.

2 жовтня російські війська продовжили наступ на лінії Авдіївка-Донецьк і нещодавно просунулися вперед. Російські військові блогери стверджували, що російські війська 1 і 2 жовтня захопили кілька українських позицій поблизу Сіверного (6 км на захід від Авдіївки), Кераміка (14 км на північний захід від Авдіївки) і Степового (8 км на північний захід від Авдіївки).

Український Генштаб повідомив, що українські сили відбили російські атаки на схід від Степового та поблизу Авдіївки, Кераміка, Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки), Мар'їнки (на західній околиці міста Донецьк) і Новомихайлівки (36 км на південний захід від Авдіївки).

2 жовтня українські сили контратакували на лінії Авдіївка-Донецьк, але не просунулися. Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські сили відбили українські атаки поблизу Невельського та Красногорівки (обидва безпосередньо на захід від Донецька).

"Південна вісь"

Українські війська просунулися в районі західного кордону Донецької та Східної Запорізької областей.

Російське МО заявило, що українські сили невдало атакували поблизу Приютного (16 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російські війська безуспішно атакували поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), Рівнополя (10 км на південний захід від Великої Новосілки) та Новодарівки (15 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російські військові блогери стверджували, що українські війська безуспішно атакували поблизу Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова) та Роботиного. Російське джерело стверджує, що українські війська проводять щоденні наступальні операції на північний схід від Роботиного.

Українські сили, попри атаки росіян, утримують позиції на південний захід від Роботиного.

Російські війська вели наступальні дії на заході Запорізької області, але не просунулися 2 жовтня. Російські сили невдало атакували поблизу Вербового.

Україна веде активні наступальні дії в районі Бахмута і на Мелітопольському напрямку.

Останніми звільненими населеними пунктами були Андріївка та Кліщіївка Донецької області. ЗСУ вже встановили вогневий контроль над трасою Бахмут - Горлівка. Це дасть більше можливостей для знищення окупантів та їх ліній постачання.