Андрій Шевченко офіційно став кандидатом на посаду Павелка

Українська асоціація футболу офіційно підтвердила, що колишній футбольний гравець Андрій Шевченко став кандидатом на посаду президента організації. Згідно з повідомленням УАФ, Шевченко отримав підтримку 14 постійних членів асоціації, включаючи Київське об'єднання асоціацій футболу, Асоціацію футболу Донецької області та Одеську обласну футбольну асоціацію.

Шевченко став відомим як гравець київського "Динамо", італійського "Мілана", лондонського "Челсі" та національної збірної України. Він висловив свою вдячність за довіру і прийняв пропозицію балотуватися на пост президента УАФ. В даний час він працює над підготовкою програми та формує свою команду. Він також планує зустрітися з представниками усіх регіональних футбольних федерацій, щоб обговорити шляхи подальшого розвитку футболу в Україні.

Якщо Шевченко буде обраний, він стане шостим президентом УАФ. На цій посаді раніше працювали Віктор Банніков, Валерій Пустовойтенко, Григорій Суркіс, Анатолій Коньков і Андрій Павелко. Останній був відсторонений від посади після звинувачень у розкраданні коштів.

Вибори президента УАФ заплановані на 2024 рік, а позачерговий конгрес організації, на якому будуть обрані нові керівники, відбудеться 25 січня. Нагадаємо, що Андрій Павелко, який був президентом УАФ, був відсторонений від посади через звинувачення у корупції та розкраданні коштів.

Також варто відзначити, що президент України Володимир Зеленський призначив Андрія Шевченка своїм радником з футболу та спорту.