Аномальна спека в Україні: коли та у яких областях очікувати 41° тепла

Аномальна спека, 41°, Україна, області
Аномальна спека, 41°, Україна, області

Упродовж 11-15 липня в більшості областей України очікується сильна спека з максимальною температурою 35-38°. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Згідно з прогнозами синоптиків, наступного тижня через поширення тропічного повітря з північних районів Африки на Україну, спека протримається з 11 по 15 липня в більшості областей.

У південних, східних, Полтавській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях місцями буде надзвичайна спека 40-41°

Синоптики додають, що найвищий показник температури в Україні становить 42°, ця температура була зафіксована на Луганщині 12 серпня 2010 року. Такі погодні умови призводять до високого рівня пожежної небезпеки.

Нагадаємо, через спеку в Пакистані тисячі людей потрапили до лікарні, загинули 568. У місті Карачі температура повітря перевищувала 40°C, а з врахуванням високої вологості відчувалася як 49-50°C. За даними медиків, протягом останніх шести днів до міського моргу доставлено 568 жертв теплового удару.

У Канарських островах місцеві жителі втомилися від туристів і вимагають їх виселити. Група активістів на острові Тенерифе оголосила голодування, щоб привернути увагу до цієї проблеми. Приблизно 20 цивільних організацій об'єдналися в організацію Canarias seagota та разом боролися з туристами.

Читайте також

Антарктида стрімко зеленіє
сьогодні, 18:33 120 переглянули
Антарктида зеленіє все швидше
ФБР попереджає про загрозу терактів у США
сьогодні, 16:10 118 переглянули
Попередження ФБР про теракти у США