Японія провела навчання з евакуації з острова поблизу Тайваню

У неділю листопада Японія провела тренування з евакуації на своєму західному острові. За інформацією Reuters, навчання проводились з метою підготовки до можливої катастрофи, зокрема цунамі або надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі спробою Китаю залучити Тайвань під свій контроль.

Мер острова Йонагуні, Кенічі Ітокадзу, зазначив, що важливо завжди планувати для найгіршого і готуватись до будь-яких небезпек. Йонагуні розташований за 110 кілометрів від Тайваню, і в минулому році Китай відправив ракети в ці близькі води, реагуючи на візит Ненсі Пелосі, спікерки Палати представників Конгресу США.

Посадовець острова Кодзі Сугама, відповідальний за підготовку мешканців до природних лих, вказує на необхідність готовності громади до можливих конфліктів. Також було повідомлено, що Китай попередив США про перетин "червоної лінії" після збільшення військової допомоги Тайваню з американського бюджету, який зазвичай використовується для суверенних держав.

Адміністрація президента Джо Байдена ухвалила рішення про фінансування передачі американського військового обладнання Тайваню з бюджету. Це стало першою такою передачею в історії, оскільки зазвичай цей бюджет використовується для надання допомоги суверенним державам, таким як Україна.