Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Астронавти залишаються на орбіті через проблеми з кораблем Boeing Starliner

Астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які повинні були повернутися на Землю після тижневої місії на Міжнародній космічній станції (МКС), змушені залишатися на орбіті через технічні проблеми з космічним кораблем Boeing Starliner, повідомляє MailOnline.

Під час підготовки до повернення виявилося, що кілька двигунів корабля вийшли з ладу, а також стався витік гелію. Інженери NASA наразі ретельно перевіряють та тестують корабель, щоб з'ясувати причини несправностей та забезпечити безпечне повернення астронавтів.

Хоча NASA заявляє, що екіпаж перебуває в безпеці та має достатньо ресурсів на борту МКС, триває невизначеність щодо того, коли вони зможуть повернутися на Землю. Якщо необхідно буде чекати на інший космічний корабель, астронавти можуть провести на орбіті до 7 місяців, замість запланованого одного тижня.

Початково повернення планувалося на 14 червня, але через виявлені проблеми дата була кілька разів перенесена. Зараз інженери НАСА продовжують дослідження та пошук рішень і не можуть назвати точну дату повернення.

У разі, якщо корабель Starliner виявиться непридатним для політів, NASA розглядає можливість використання інших космічних кораблів, науково-дослідного корабля Dragon від SpaceX, для повернення астронавтів на Землю.

Ситуація залишається напруженою, однак NASA виражає впевненість у тому, що знайде оптимальне рішення для безпечного повернення астронавтів додому.

Читайте також: