Атака на Київ та Миколаїв, Європа розробляє стратегію підтримки України: головне за ніч

У ніч на 2 січня у Миколаєві сталися вибухи в результаті атаки окупантів ударними дронами. В українській столиці також пролунали вибухи, які призвели до падіння уламків і появи пожеж. Мер Києва Віталій Кличко повідомив про це.

У Києві в Деснянському районі палав уламок БПЛА на відкритій місцевості. Загоряння також сталося в житловій забудові. На місце подій прямують служби ДСНС та поліції. У Голосіївському районі столиці також зафіксовано падіння уламків БПЛА, про постраждалих немає інформації.

У Миколаєві виникли пожежі через збиті дрони

У Миколаєві також сталися вибухи через атаку окупантів з ворожих дронів. Внаслідок цього виникли пожежі в місті. Мер Олександр Сєнкевич повідомив про це.

Міський голова зазначив, що робота ППО призвела до падіння уламків БПЛА і виникнення пожеж. Деталі будуть відомі пізніше.

Європа розробляє стратегію підтримки України

Британія та країни Європи створюють стратегію, щоб надати допомогу Україні у разі, якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах у США й зменшить підтримку з боку Вашингтона. Про це повідомляє The Times.

За даними видання, в Європі працюють над збільшенням виробництва зброї для допомоги Україні та стримування Росії. Окремі представники британського уряду стверджують, що Європа повинна бути готовою надати підтримку Україні, якщо Трамп виграє вибори та змінить політику США.

Представники видання зазначили, що Україна може продовжувати впевнено утримувати свою територію без підтримки США. Деякі посадовці вважають, що важливіше оборонятися й захищати досягнення, які вже є, ніж переходити у наступ.

Зеленський заявив про головне завдання війни з Росією

Президент України Володимир Зеленський вказав, що його головним завданням на цьому етапі війни з Росією є захист сходу країни. Про це повідомляє The Economist.

Зеленський зазначив, що швидкість досягнення успіху залежить від допомоги, яку Україна може отримати від своїх західних партнерів. Він також просить надати крилаті ракети Taurus, що дозволить зруйнувати Керченський міст, відділивши Крим від Росії.

Сі Цзіньпін пропонує «мирне співіснування» Китаю і США

Президент Китаю Сі Цзіньпін повідомив Джо Байдену, що Китай і США повинні прагнути до «мирного співіснування». Він наголосив, що ці дві країни можуть сприяти стабілізації відносин. Про це повідомляє China Central Television.

Сі Цзіньпін нагадав, що Китай і США встановили дипломатичні відносини у 1979 році. Він вважає, що ці стосунки принесли благо для обох країн і світу в цілому.

Джо Байден надіслав листа Сі Цзіньпіну, де він визнав важливість відносин між США та Китаєм. Він також зазначив, що ці відносини принесли користь обом країнам та решті світу.