Авіація ЗСУ вдарила по 17 базах окупантів – Генштаб

Україна продовжує вести бойові дії проти Росії, які тривають уже 672-й день. За останню добу відбулося 80 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України 27 грудня.

Ситуація на напрямках

Усе ще триває напрузена ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Поки немає значних змін в операційній обстановці.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська знаходяться прикордонних районах і активно здійснюють диверсійні акції, спрямовані на утруднення переміщення українських військ на загрозливі напрямки. Вони також збільшують кількість мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Білгородській області.

На Куп'янському напрямку українські війська відбили восьмий атаки противника в районах Синьківки та за Петропавлівкою в Харківській області. Ворог спробував прорвати оборону українських військ, але не зміг.

На Лиманському напрямку відбулося 11 атак ворога в районах Серебрянського лісництва в Луганській області та Веселого в Донецькій області, які були відбиті силами української оборони.

На Бахмутському напрямку українські військові відбили восьмий атаки противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки в Донецькій області.

На Авдіївському напрямку українські воїни продовжують утримувати оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Було відбито 13 атак на позиції неподалік від Новобахмутівки та Авдіївки, а також 16 атак біля Первомайського та Невельського в Донецькій області.

На Мар'їнському напрямку наші воїни продовжують стримувати ворога в районах Новомихайлівки та Побєди в Донецькій області. Вдалося відбити сім атак.

На Шахтарському напрямку не відбулося жодних наступальних дій з боку ворога.

На Запорізькому напрямку відбили дев'ять атак противника в районі Роботиного та Вербового в Запорізькій області.

На Херсонському напрямку українські війська продовжують розширювати плацдарм та ставитися проти спроб ворога вибити їх з позицій. Було здійснено 14 неуспішних наступальних дій противника, які були відбиті.

Переможні атаки ЗСУ

Українські сили продовжують наносити удари по ворогу, завдаючи збитків як у живій силі, так і в техніці. Це допомагає виснажувати російські війська на всій лінії фронту.

За останню добу, авіація Сил оборони атакувала 17 районів зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, а також знищила п'ять зенітно-ракетних комплексів. У результаті, вдалося знищити дві керовані авіаційні ракети Х-59 та розвідувальний безпілотник ворога. Також, наша тактична авіація успішно атакувала великий десантний корабель «Новочеркаськ» захоплений російським Чорноморським флотом.

Підрозділи ракетних військ уражали три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також знищили пункт управління і дві артилерійські системи.

У ніч на 27 грудня російські окупанти знову атакували Україну безпілотниками. Було зафіксовано 46 атак безпілотниками типу Shahed-136/131.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), українські війська активно діють на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському та Запорізькому напрямках.