Автор «Главкома» отримав престижну нагороду

Журналіст Ілля Мандебура був нагороджений перемогою в конкурсі "Олімпійська Україна" у номінації "Найкращий спортивний журналіст року. Електронне видання". Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Статті Мандебури викликали великий інтерес у суспільстві. Зокрема, після публікації статті "Каратисти-терористи. Російський союз бойових мистецтв відправив в Україну загін убивць" один з фігурантів був включений до санкційного списку РНБО - Раміль Габбасов.

Крім того, кілька відомих російських спортсменів також потрапили до українського санкційного списку через матеріали Іллі Мандебури. Серед них олімпійський чемпіон з гімнастики Артур Далалоян.

Зазначимо, що Мандебура також є одним з редакторів проєкту Base of Ukrainian sports. Цей проєкт присвячений пошуку та публікації доказів щодо російських спортсменів, які підтримують агресію проти України. Завдяки його матеріалам, двоє російських олімпійських чемпіонів з тхеквондо Владислав Ларін та Максим Храмцов, російська фехтувальниця Валерія Кобзєва та інші спортсмени РФ були відсторонені від змагань.

У 2023 році Національний олімпійський комітет України відновив традицію відзначення найкращих спортивних журналістів і фотографів, які сприяють популяризації олімпійського руху.

Комісія НОК України "Преса та комунікації" оглянула конкурсні заявки у п'яти номінаціях: "Найкраще видання року", "Найкращий спортивний журналіст року", "Дебют у спортивній журналістиці "Відзнака імені Олександра Мащенка", "Спортивний телевізійний продукт", "Найкраща фотографія", і визначила 15 переможців.

Урочиста церемонія нагородження відбудеться 26 грудня в Олімпійському домі у Києві.

Читайте також:

  • 10 терористів у спортивних костюмах
  • 120 днів у заручниках. Хто влаштував диверсію проти українського спорту
  • Великий спорт. Карта бойових дій