Азербайджан очікує пропозицій щодо мирного договору від Вірменії

Міністр закордонних справ Азербайджану, Джейхун Байрамов, стверджує, що їх країна очікує від Вірменії новий пакет пропозицій щодо укладення мирного договору. Він зазначає, що формати проведення зустрічей між обома країнами можуть бути різними і місце проведення не має значення.

Азербайджан хоче нормалізувати відносини з Вірменією і недавно відбулася зустріч у форматі "3+3". Незважаючи на те, що зустріч з вірменським колегою не була запланована заздалегідь, вона відбулася і тривала понад 40 хвилин. Зараз Азербайджан очікує відповіді від Вірменії щодо пропонованих пакетів з нормалізації відносин та підписання мирного договору в майбутньому.

Міністр зазначає, що нормалізація відносин між Азербайджаном і Вірменією триває вже після війни в 2020 році та продовжується дотепер. Він також відзначає позитивний вплив Шарля Мішеля, глави Євроради, та так званого Брюссельського формату на дорогу до нормалізації відносин.

Нагадаємо, що 23 жовтня, міністри закордонних справ Ірану, Туреччини та Росії зустрінуться зі своїми колегами з Азербайджану та Вірменії в Тегерані, де обговорять прогрес у досягненні мирної угоди між двома південнокавказькими сусідами.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан має намір вторгнутися в Вірменію.