Байден може накласти вето на законопроєкт про американську допомогу

Президент Джо Байден може використати своє право накласти вето на законопроєкт, якщо в ньому не будуть передбачені кошти для надання допомоги Україні. Це стало відомо від координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі на брифінгу.

Джо Байден був готовий вжити такий крок і накласти вето на законопроєкт, якщо Конгрес все ж голосуватиме за його прийняття. Згідно зі словами представника Білого дому, законопроєкт, запропонований республіканцями в Палаті представників, не відповідає потребам національної безпеки США, що викликає серйозну занепокоєність.

Президент Байден завжди ставить на перше місце потреби національної безпеки і ніколи не приймає рішень, що не відповідають цим потребам. Тому, якщо законопроєкт не враховуватиме ці потреби, він використає своє право вето, щоб захистити національні інтереси країни.

  • Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Варто зазначити, що республіканська більшість в Палаті представників, очолювана новим спікером Майком Джонсоном, внесла окремий план допомоги Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів. Це сталося незважаючи на масштабну ініціативу Білого дому щодо виділення $106 млрд на різні потреби, зокрема, на надання допомоги Україні.