Байден назвав зустріч із лідером Китаю реальним прогресом

Президент США Джо Байден провів двосторонні переговори з лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Сан-Франциско. За словами Байдена, в ході зустрічі було досягнуто «реального прогресу». Особливо важливим для нього було чітке розуміння між ними як лідерів. Обговорювалися глобальні виклики, що вимагають спільного лідерства.

Після переговорів Байден та Цзіньпін вирушили на прогулянку, під час якої Байден, відповідаючи на запитання журналістів, позитивно оцінив розмову з лідером Китаю. Висловивши своє враження махаючи двома пальцями до гори.

Зустріч президентів відбулася на полях саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва. Починалася з обміну привітаннями та вступними промовами. Потім проходила закрита зустріч.

Очікувалося, що головні теми розмови між Байденом і Цзіньпіном стануть питання комунікації та управління конкуренцією. Білий дім сподівається побачити конкретні результати, а також прогрес у відновленні військових зв'язків з Китаєм. На зустрічі також могли обговорюватися ситуація з вторгненням Росії в Україну, взаємовідносини Північної Кореї з Росією та розвиток штучного інтелекту.